Tuesday, 31 October 2017

DAYS 7

     Isnin, 30 Oktober 2017, harini aku,cikmat,Faiz and Abang Anis pergi Sekolah Kebangsaan Petaling. Nervous jugak la waktu first first sampai sekolah tu. HAHAHA  tapi okay je la. aku dapat belajar benda baru. Aku dengar cikmat  terangkan pasal haiku. Abang Anis and Faiz jual buku kat van. Aku lebih tertarik jual buku di van daripada belajar Haiku. Lagipun aku dah faham dah sikit sikit pasal haiku ni.

     Macam macam kerenah aku tengok bebudak kat sekolah tu. Ada yang berlari, ada yang berkejar, yang lawaqk pun ada. " kak ada buku singgit tak?" , "kak buku ni cerita pasal apa" , "saya takot papa marah la kalau beli. Papa saya garang" macam macam lagi la yang lawak nya bila tengok bebudak ni punya telatah.



     Balik dari sekolah,cikmat bawa aku dnegan Hajar pi makan ,. Balik dari makan aku susun buku yang aku postponed aritu. Harini baru nak start buat.HAHA Nasib baik ada Ajib.Dia la yang tolong tunjuk ajar cara nak susun buku semua tu. Tak dapat nak siapkan susun buku tu sampai habis.Dapat siap kan separuh jelaa... macam biasa kerja sambung esok..

     Tapi harini balik dalam hujan.Lencun habis bila sampai rumah. Tapi best la balik masa hujan. Feeling feeling dilwale gitu.

1 comment:

  1. Sengaja bawa Reen untuk lihat haiku secara live di sekolah. Lepas itu lihat aktiviti jualan. Nampaknya boleh sambung terus menjual buku selepas intern nanti.

    ReplyDelete

FAV SONG

                NAK BELANJA SIKIT LAGU FAV AKU HARI NI . SAMBIL SAMBIL BACA BLOG AKU NI, KORANG DENGAR LA LAGU NI.