Wednesday, 25 October 2017

Day 3

     Rabu,25 oktober 2017. Haa harini aku sampai dulu ofis daripada cikmat.  Selalunya kalau aku sampai, cikmat dah ada da kat ofis.

     Harini tugas aku,susun dokumen-dokumen macam invois, quotation, dan nota minta. Kena susun elok elok,asing mana dah bayar,mana belum bayar.

     Ha harini banyak sikit la kerja aku kena buat. Haih tapi takpa la,kita belajar kan. Lepas dah susun tu, aku kena key in kan data dalam excel.

     Huh banyak kerja weyh. Sampaikan rehat just makan nasi lemak cikmat belikan tu je. Dah habis key in benda tu, aku kena buat akaun duit keluar masuk syarikat tu.

     Serious weh. Tu lagi serabut. Nak kena cek satu satu. Tak senang duduk weyh. Hahaha lagi lagi pulak hajar dapat balik awal pukul tiga. Yang aku ni balik pukul lima. Yela kerja tak siap lagi. Jeles aku. Nak balik awal jugakkkkk. Tapi kerja tak siap lagi :(

     Bila dah pukul lima baru la dapat balik. Sedih. Hahaha Tapiiiii, kerja harini kena sambung esok,sebab still lagi tak siap. Bukan 1 or 2 je akaunnn. Macam macam. Tapi takpa. Sambung je esok. Asalkan dapat balik. Yeahhh!!!





1 comment:

  1. Pengajaran daripada entri hari ini:-

    Bila kita Jadi bos atau owner syarikat sepatutnya kitalah yang datang paling awal dan pulang paling lewat. Bukan sebaliknya. Bisnes bukan main-main. Ia perlu serius dan ingat rezeki adalah dari Allah.

    ReplyDelete

FAV SONG

                NAK BELANJA SIKIT LAGU FAV AKU HARI NI . SAMBIL SAMBIL BACA BLOG AKU NI, KORANG DENGAR LA LAGU NI.